Castelló: Presenten la XXVII edició del Premi Nacional de Dansa 'Ciutat de Castelló'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227176_144002/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 07-05-2024
Presenten la XXVII edició del Premi Nacional de Dansa 'Ciutat de Castelló'

La regidora de Cultura, María España, juntament amb el diputat de Cultura, Alejandro Clausell, i la directora de l'Associació Cultural Terpsícore, Gabriella Foschi, han presentat la XXVII Convocatòria del Premi Nacional de Dansa 'Ciutat de Castelló', que tindrà lloc els dies 18 i 19 de maig.

Espanya ha informat que l'objectiu d'aquesta jornada és 'col·laborar en la professionalització del sector de la dansa clàssica, contemporània, espanyola o flamenca i ajudar als joves ballarins a labrar-se un futur professional en el sector'.

En aquesta línia, l'edil ha demostrat el seu compromís per reivindicar el Conservatori per 'desbloquejar la situació del sector i situar-lo en el lloc que es mereix, després d'anys d'estancament per part del govern anterior'. 'És una clara aposta de la regidoria de Cultura per retenir el talent nacional, evitant que hagen de marxar a altres llocs per fer realitat els seus somnis', ha afegit.

Per la seua part, Clausell ha posat en manifest la alta participació del certamen en edicions anteriors on 'més de 600 joves han disfrutat d'aquestes beques i alguns d'ells han aconseguit la categoria de solistes en companyies de dansa de prestigi internacional'.

En aquest sentit, Espanya ha destacat que 'aquestes 27 edicions ja tenen una trajectòria consolidada, no solament al nostre país, sinó inclús més enllà de les nostres fronteres'. A més, ha afirmat que 'durant dos dies, el Teatre Principal es convertirà en l'epicentre de la cultura i la dansa a Espanya, amb la participació de semifinalistes procedents de Burgos, Barcelona, València, Madrid o Granada'.

Per la seua part, Foschi ha destacat 'la gran oportunitat d'aquest certamen perquè tots aquells joves amants de la dansa puguen tindre noves experiències.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana