Castelló: El futbol es converteix en un negoci de multinacionals de l'entreteniment


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227375_144153/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227375_144153/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227375_144153/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 10-05-2024
El futbol es converteix en un negoci de multinacionals de l'entreteniment

L'Escola de Formació Esportiva (ESFE) ha organitzat, dins del II Cicle de Conferències, la conferència «Esport i multinacionals de l'entreteniment: cap a la 'disneyització' del futbol», a càrrec de Xavier Ginesta, catedràtic del Departament de Comunicació de la Universitat de Vic.

En la seua intervenció, Ginesta ha interpretat la geopolítica de l'esport i ha redefinit els clubs de futbol com a «multinacionals de l'entreteniment» en l'època de la globalització. A més, ha focalitzat les principals transformacions del negoci del futbol en l'inici del segle XXI com a grans productors de continguts que replica el model de negoci de grans corporacions com per exemple Disney. Al mateix temps, ha reflexionat sobre les grans aliances de l'esport amb Amazon o Apple i l'interés dels estats àrabs per invertir en la indústria del futbol.

L'Escola de Formació Esportiva (ESFE) continuarà l'activitat amb la realització, fins octubre, d'altres jornades i conferències d'interès per a professionals i estudiants relacionats amb l'esport. L'ESFE és un projecte formatiu de la Universitat Jaume I amb la funció principal de coordinar tota la formació de nivell universitari vinculada amb l'àmbit de l'esport i la vida sana: activitat esportiva, salut, gestió d'entitats esportives, aspectes legals, màrqueting, comunicació, etc.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana