Castelló: Destacan la importancia de la educación y equidad en la gobernanza femenina en el deporte


 
La Plana al Dia | Castelló | General | 10-04-2025
 

El III Cicle de Conferències de l'Escola de Formació Esportiva de la Universitat Jaume I ha celebrado la jornada «La dona en la governança de l'esport», en la qual s'ha analitzat la situació i els desafiaments de la governança femenina en la indústria de l'esport des de diferents perspectives.

La jornada s'ha obert amb la conferència «El govern corporatiu en les organitzacions esportives: un enfocament de gènere» per part de Luisa Esteban, professora de la Universitat de Saragossa. Esteban ha assenyalat que la incorporació de les dones als òrgans de govern esportius és lenta. En aquesta línia, ha apuntat que hi ha més presidentes dones quan es tracta de juntes xicotetes i amb finalitats no lucratives, i quan hi ha major presència de dones entre els seus membres. Com a mesures per a avançar en aquest sentit, ha suggerit polítiques de discriminació positiva i conciliació, a més de la importància de l'educació.

A continuació, Beatriz Vesperinas, subdirectora adjunta de la Subdirecció General de Dona i Esport del Consell Superior d'Esports, ha oferit la conferència «Promoció de la igualtat en l'esport: polítiques públiques per a impulsar el lideratge de les dones esportistes». En la seua intervenció, ha fet un repàs dels diferents programes, subvencions i ajudes públiques per a esportistes dones, però «tot i que s'ha avançat, encara queda molt a fer», ha afirmat.

La sessió s'ha completat amb una taula redona sobre els desafiaments de la governança femenina en l'esport, moderada pel director de la Unitat d'Igualtat, Fernando Vicente, en la qual han participat les dues ponents, a més de Yolanda Peris, presidenta de l'Associació de Premsa Esportiva de Castelló; Paloma Masó, responsable de Relacions Externes i RSC en el Villarreal C.F., i Patricia López, directora de 2Playbook Media.

Las expertas han coincidido en el hecho de que el cambio es gradual pero se está produciendo y han incidido en algunos aspectos en los cuales hay que trabajar, como acabar con los estereotipos y los micromachismos, fomentar que las niñas no abandonen el deporte en la adolescencia, transformar su interés por el deporte en una opción profesional, además de promover otras disciplinas deportivas más allá del fútbol o el baloncesto.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana