Comunitat Valenciana: Statkraft i UPV creen càtedra d'energies renovables i territoris sostenibles


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/6/207914_131471/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 02-06-2023
Statkraft i UPV creen càtedra d'energies renovables i territoris sostenibles

Statkraft, empresa líder en energies renovables d'Europa, i la Universitat Politècnica de València (UPV) han unit esforços per a crear la Càtedra Statkraft, enfocada en promoure l'educació universitària i la investigació en temes clau relacionats amb el desenvolupament de les energies renovables i el seu impacte en el territori.

La càtedra serà dirigida per Gabriel García Martínez, professor en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (EAMN), i estarà vinculada al Centre d'Investigació en Gestió d'Empreses (CEGEA) de la UPV.

L'acord de col·laboració va ser signat pel director general de Statkraft Espanya, José Miguel Ferrer, i el rector de la UPV, José E. Capilla, en una trobada en el rectorat de la universitat a València.

La càtedra es centrarà en temes relacionats amb el desenvolupament d'energies renovables, com ara l'agrovoltaica i la socialització de l'energia, i la seua implicació en el territori, amb l'objectiu d'accelerar la transició energètica a Espanya.

Segons José Miguel Ferrer, este acord demostra el compromís de l'empresa amb la Comunitat Valenciana, on té les seues oficines centrals i desenvolupa projectes solars. Per la seua banda, José Capilla, rector de la UPV, va afirmar que les càtedres són essencials per a la col·laboració entre la universitat i l'empresa.

Gabriel García, director de la càtedra, va destacar que esta inclourà activitats de divulgació, promoció i investigació de les energies renovables en el territori a través de l'agrovoltaica i les comunitats energètiques en l'àmbit rural, i que jugarà un paper important en el context de la transició energètica en la qual ens trobem.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana