Comunitat Valenciana: González de Zárate demana al Govern de Sánchez actuació integral en la línia Xàtiva-Alcoi


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/4/226758_143705/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 28-04-2024
González de Zárate demana al Govern de Sánchez actuació integral en la línia Xàtiva-Alcoi

El portaveu d'Obres Públiques del GPP, Joserra González de Zárate ha afirmat que 'el Ministeri de Transports hauria d'assegurar un temps de viatge entre Xàtiva-Ontinyent i Ontinyent-Alcoi en l'entorn de mitja hora cada tram per poder parlar d'un servei de qualitat per a tots els ciutadans de les comarques afectades per aquesta línia ferroviària'.

Així, el diputat popular ha explicat que 'les inversions anunciades pel Govern de Sánchez en la línia Xàtiva-Alcoi no representen absolutament res si no saben els ciutadans de les quatre comarques afectades quants trens circularan al dia i quin temps de recorregut s'oferirà als ciutadans'.

González de Zárate ha explicat que 'cal treballar per a fer que la línia Xàtiva- Alcoi siga una alternativa real a l'ús de l'automòbil i així lluitar de veritat contra el canvi climàtic'.

El diputat popular ha exigit al Govern de Sánchez que 'a més de canviar travesses, han d'existir trens adequats, millora del traçat, una senyalització moderna, eliminació de les corbes i conversió de les estacions en intermodals que permeten satisfer la mobilitat de tots els nuclis de la comarca'.

'Posar noves vies i travesses sense un pla integral és una xapussa més d'aquest govern que ja entra en el seu temps de descompte. Gastar diners sense que serveixi per al progrés de comarques clau del nostre sistema productiu i del nostre territori', ha assegurat.

El portaveu d'Obres Públiques del GPP ha recordat que 'aquesta línia amb ordre de tancament en 1984 pel Govern de Felipe González ha persistit gràcies a les ajudes de la Comunitat Valenciana. És hora que el Govern trace un pla concertat amb la Generalitat i les comarques afectades per a una veritable solució a aquesta línia'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana