Comunitat Valenciana: El PPCV exigeix ​​al Govern de Sánchez la reobertura de la línia de ferrocarril Madrid-Conca-València tancada el gener del 2021


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227066_143930/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 05-05-2024
El PPCV exigeix ​​al Govern de Sánchez la reobertura de la línia de ferrocarril Madrid-Conca-València tancada el gener del 2021

El PPCV ha exigido al govern de Sánchez que 'reobrisca la línia de ferrocarril Madrid-Cueca-València tancada des de gener de 2021 quan van argumentar que seria un tancament temporal per motius tècnics després de la tempesta 'Filomena'.

Els diputats del GPP en el Congrés dels Diputats han presentat una Proposició no de Llei que serà debatuda en la Comissió de Transports i Mobilitat Sostenible reivindicant la obertura de la línia i la posada en marxa de les inversions necessàries.

Així, els diputats del GPP han afirmat que 'Inicialment, el Govern va indicar que es tractava d'una avaria i que el tancament seria temporal per solucionar problemes tècnics i de circulació. No obstant això, tres anys després, no s'ha restablert el servei ferroviari i la circulació de trens a Camporrobles, en la Comarca de Requena-Utiel'.

En este sentit, la Iniciativa Legislativa presentada pels populars demana a més de la millora de la línia ara tancada, l'ampliació de les Rodalies C-3 fins a Camporrobles, ja que actualment es queden fora del servei de Rodalies. El PPCV insta al Govern de Sánchez a posar en marxa les inversions previstes en el Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana de desembre de 2017 en la línia C-3 el qual, amb 320.680.000 euros per a duplicació, renovació i electrificació de via, preveia augmentar freqüències i reduir en 35 minuts els temps de viatge.

A més, amb aquesta PNL es pretén, també, recuperar el centenar de freqüències suprimides a la Comunitat Valenciana, tant en Rodalies, com en mitja distància -especialment Villena i Vinaròs- i llarga distància, respecte a les existents en 2018.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana