Comunitat Valenciana: València Basket triomfa a Infantil IR Autonòmic


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227069_143933/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227069_143933/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227069_143933/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227069_143933/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 05-05-2024
València Basket triomfa a Infantil IR Autonòmic

Tant en categoria masculina com femenina, València Basket s'ha proclamat campió Infantil IR Autonòmic 2023-2024. I ho ha aconseguit invicte després de guanyar tots els encontres de la Fase Final. En masculí, TLSI Godella és subcampió, CA Montemar es queda amb la tercera plaça i Fundació València Bàsquet és quart. I en femení, subcampionat per a El Pilar, tercer lloc per a Kelme Picken Claret i quarta plaça per a NBF Castelló.

La Fase Final ha determinat també els equips que es classifiquen per al Campionat d'Espanya de Clubs. Aconsegueixen la seua plaça el campió i el subcampió, i en masculí hi ha un tercer bitllet per a la Comunitat Valenciana que recau per tant en CA Montemar.

Amb aquesta Fase Final, Segorbe i Pego han completat unes setmanes de vertigen albergant el millor bàsquet de formació gràcies a l'acord assolit entre la FBCV i ambdós consistoris per a la promoció de l'esport base. Segorbe ha coronat els campions en Cadet i Infantil Masculí, mentre que Pego ha fet el mateix en Junior i Infantil Femení.

Esdeveniments de primer nivell per al bàsquet de la Comunitat Valenciana que tampoc s'han volgut perdre les màximes autoritats locals. L'alcaldessa de Segorbe, Mª Carmen Climent, i l'alcalde de Pego, Enrique Moll, han estat testimonis d'excepció i han fet entrega dels trofeus als equips en un acte en el qual s'ha comptat a Pego amb l'assistència del president de la Federació de Bàsquet de la Comunitat Valenciana (FBCV), Salvador Fabregat, mentre que a Segorbe ha assistit també la regidora d'Esports de la ciutat, Estefanía Sales, i la directiva del CB Segorbe Esther Díaz.

Saúl Sanchis i Anastasia Lishchuk, tots dos del València Basket, han rebut el Trofeu de Millor Jugador/a de la Fase Final.

La Fase Final Infantil Masculí IR Autonòmic obria l'última jornada en el Pavelló Municipal de Segorbe amb el partit que decidia el tercer i quart lloc, i per tant l'última plaça per al Campionat d'Espanya. Molts nervis inicials per part de tots dos equips, fins que en el tercer període el CA Montemar va desplegar el seu joc ofensiu mentre Fundació València Bàsquet continuava amb els seus problemes per a poder anotar amb facilitat, la qual cosa acabava posant en safata el triomf per al conjunt alacantí (59-19).

A continuació s'ha disputat el partit que atorgava el títol de campió. València Basket ha eixit llançat a per la victòria, repetint un parcial de 12-5 en els dos primers quarts. Però TLSI Godella no es rendiria tan fàcilment i seguia lluitant per a evitar que el València ampliara la seua avantatge. Ho va aconseguir, però el temps corria en contra i amb el pas dels minuts va acabar quedant-se sense opcions, caient derrotat per 70-52.

La Fase Final Infantil Femení IR Autonòmic començava la jornada del diumenge en el Pavelló Ausiàs March de Pego amb el partit més igualat en els tres dies de competició. Nombroses alternances en el marcador fins que s'entrava a l'últim quart amb empat a 52. Cinc minuts finals en els quals Kelme Picken Claret va acabar emportant-se la victòria davant NBF Castelló (61-65).

I a les 12:00 h. es posava en joc el títol autonòmic entre València Basket i El Pilar. Els dos equips van eixir molt intensos a pista, però ja en el segon període va començar a prendre els comandaments del partit l'equip entrenat per Marta Sorlí. No obstant això, les jugadores de El Pilar es resistien a deixar anar les seues opcions i van plantar batalla en tot moment, encara que sense aconseguir remuntar una desavantatge que acabaria atorgant el triomf al València (80-59).


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana