Diputación CS: El PP reclama 1,5 milions per a salvar a la pesca de la ruïna a la que li condueix el PSOE


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198134_123486/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputación CS | General | 11-06-2021
El PP reclama 1,5 milions per a salvar a la pesca de la ruïna a la que li condueix el PSOE

El Partit Popular de Castelló reclamarà a la Diputació de PSOE i Compromís la reserva d'un fons de 1,5 milions d'euros per a ajudar als pescadors als quals les polítiques lesives del Govern de Pedro Sánchez condueix a la ruïna. “Mai una acció política havia sigut tan lesiva per als interessos d'una província que matina a l'alba per a donar-nos el millor producte de la mar. I aqueix esforç és el que el PSOE arruïna negant a prop de 600 famílies la possibilitat de guanyar-se el pa amb una professió tan antiga com la pesca”.
La Diputació de Castelló ha de ser, en opinió d'Andrés Martínez, diputat provincial del PP de Castelló, “l'administració que evite la ruïna al sector. I per a això hi ha diners, el que ha heretat de les polítiques prudents i responsables del Partit Popular que hui li garanteixen una liquiditat sobrada que supera els 50 milions d'euros”.
Per a Andrés Martínez “és el moment de la política en majúscules. El moment que PSOE i Compromís demostren que estan amb les famílies d'aquesta província que només desitgen guanyar-se el jornal dignament o, per contra, amb el càstig immerescut que imposa Sánchez”.
Aquests diners, que el PP reclama per a salvar al sector pesquer, pretén mitigar els efectes adversos que provoca un acord amb la UE amb el qual el PSOE ha venut a la pesca de Castelló reduint el nombre de dies de faena i privant als professionals dels ingressos mínims per a subsistir.
La iniciativa, per tant, pretén crear un fons d'ajudes directes a les quals cal sumar altres accions de suport als professionals. “És necessari reduir l'IVA que es grava als productes pesquers al 4% per a afavorir l'augment del consum, cal promoure un ús adequat dels fons europeus amb l'objectiu d'establir una modernització i reestructuració del sector, així com aprofitar el Fons de recuperació post COVID-19 Fons Fempa, agilitant igualment la seua tramitació”.
Igualment, assenyala Martínez, “hem d'escoltar de manera eficaç als professionals per a gestionar plans pesquers eficaços i modificar de manera immediata l'Orde Ministerial APA/423/2020, canviant el plantejament legal de fons i considerar la reducció de l'esforç pesquer com una mesura tècnica que afecte per igual a tota la flota”. I, tal com assenyala el diputat provincial, “no sols és possible, és necessari, perquè de no fer-ho correm el risc de portar a la misèria a milers de famílies que són la riquesa i l'orgull de la nostra província”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana