Diputaci髇 CS: La Diputaci i Institucions Penitenci鄏ies s'alien per a reeducar als presos condemnats per viol鑞cia de g鑞ere


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198160_123514/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 14-06-2021
La Diputaci i Institucions Penitenci鄏ies s'alien per a reeducar als presos condemnats per viol鑞cia de g鑞ere

La Diputaci de Castell i la Secretaria General d'Institucions Penitenci鄏ies, dependent del Ministeri de l'Interior, posaran en marxa iniciatives conjuntes en els centres penitenciaris de Castell per a treballar amb els interns en prevenci i rehabilitaci en mat鑢ia de viol鑞cia de g鑞ere i incrementar el nombre de t韙ols disponibles en les seues dues biblioteques.

Aix s'ha acordat en la reuni mantinguda en la Subdelegaci del Govern de Castell entre el president de la Diputaci, Jos Mart, i el director general d'Institucions Penitenci鄏ies, Miguel 羘gel Vicente Cuenca. En la trobada, tamb han participat la vicepresidenta de la Diputaci, Patricia Puerta; la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz; la subdelegada del Govern a Castell, Soledad Ten; la subdirectora de Relacions Institucionals d'Institucions Penitenci鄏ies, Olga Ballesteros, i responsables dels centres penitenciaris de Castell.

En una primera etapa, les accions orientades a l'erradicaci de la viol鑞cia de g鑞ere es desenvoluparan a la pres d'Alboc鄐ser, en el marc del conveni anual subscrit entre la Diputaci Provincial i Creu Roja, que en el present exercici compta amb una dotaci econ騧ica de 100.000 euros. Es tracta d'un programa que el personal de l'ONG activar aquest mateix any. En aquest sentit, 閟 important assenyalar que dem dilluns 14 de juny la t鑓nica d'Igualtat de la Diputaci s'entrevistar amb responsables de Creu Roja per a perfilar els detalls d'un projecte que encara est per definir.

En aquest sentit, el president Mart ha assenyalat que "閟 necessari treballar amb els interns condemnats per viol鑞cia de g鑞ere per a evitar que reincidisquen en quedar en llibertat". Segons ha explicat, "del que es tracta 閟 de previndre i de tornar a educar en un context d'igualtat". A m閟, es contempla la previsi que "m閟 endavant es puga actuar a Castell I, on tamb hi ha recluses i ser necessari treballar en mat鑢ia d'apoderament de les dones".

Llibres valorats en 16.000 euros

En la reuni celebrada en la Subdelegaci del Govern tamb s'ha acordat que la Diputaci nodrir amb 450 volums cadascuna de les dues biblioteques dels centres penitenciaris de la prov韓cia de Castell. Seran 900 exemplars de t韙ols impresos pel Servei de Publicacions, valorats en 16.000 euros.

A m閟, el mes de setembre s'emportar al centre penitenciari d'Alboc鄐ser una de les activitats que formen part del circuit provincial de Cultura que enguany impulsa l'鄏ea de Cultura de la Diputaci de Castell

El president Mart ha assenyalat que els acords aconseguits "s髇 necessaris i imprescindibles perqu les administracions han de col穕aborar en la recuperaci i rehabilitaci dels interns perqu no reincidisquen en eixir de la pres". Sobre aquest tema, ha recordat que "l'educaci i la seguretat ciutadana tenen molt a veure".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana