Diputaci髇 CS: Ximo Huguet es reuneix amb alcaldes i t鑓nics municipals per a explicar el funcionament del pla d'inversions a dos anys #Castell驛van鏰, dotat amb 30 milions


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2022/1/199571_124797/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Diputaci髇 CS | General | 13-01-2022
Ximo Huguet es reuneix amb alcaldes i t鑓nics municipals per a explicar el funcionament del pla d'inversions a dos anys #Castell驛van鏰, dotat amb 30 milions

El diputat provincial de Cooperaci i Concertaci, Ximo Huguet, ha mantingut una reuni telem鄑ica des del Palau Provincial amb m閟 de 50 responsables t鑓nics i pol韙ics d'ajuntaments i mancomunitats de la zona centre de la prov韓cia per a explicar el funcionament del nou pla d'inversions #Castell驛van鏰. Ha sigut una sessi similar a la mantinguda dimarts passat amb els municipis de la demarcaci nord i a la qual se celebrar dem amb els del sud de la prov韓cia.

Huguet els ha transm閟 que el nou programa, que est dotat amb 30 milions d'euros per a executar en dues anualitats, 2022 i 2023, representa una evoluci de l'antic Pla 135, en la qual s'elimina la pressi que suposava haver de realitzar tota la tramitaci en un 鷑ic exercici.

No obstant aix, encara que es es tracte d'un pla espec韋ic d'inversions, la Diputaci tamb t prevista la transfer鑞cia de 15 milions d'euros als ajuntaments en el present exercici que es podran destinar a despeses corrents a trav閟 de l'incondicionat Fons de Cooperaci Local.

Anant al detall del pla #Castell驛van鏰, Huguet ha explicat que estem davant un programa 玴ioner i ambici髎, que permetr a tots els municipis desenvolupar projectes amb major flexibilitat. En aquest sentit, ha relatat que aquest instrument 玞ontribueix a l'objectiu d'aconseguir una societat m閟 justa i igualit鄏ia, que avance per la senda de la consolidaci i el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Tamb ha fet refer鑞cia a la introducci de factors de discriminaci positiva a favor de les pobles menys poblats perqu la quantia a percebre es determinar en funci de variables com a poblaci censada, superf韈ie, nombre de pedanies i espais protegits. A m閟, puntuar l'exist鑞cia de pla d'igualtat i el comprom韘 de compliment per part dels ajuntaments d'algunes de les metes incloses en els ODS i l'Agenda 2030.

D'altra banda, els ajuntaments i les mancomunitats 玸i ho creuen convenient, podran utilitzar els diners corresponents a dos exercicis en l'execuci d'una 鷑ica obra, o distribuir-lo en un m鄕im de quatre.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana