Els Ports: Morella renovar el segell de Ciutat Amiga de la Infncia dUnicef


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193769_119741/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193769_119741/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193769_119741/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 25-02-2020
Morella renovar el segell de Ciutat Amiga de la Infncia dUnicef

Morella renovar el segell de Ciutat Amiga de la Infncia que atorga lONG Unicef a les localitats compromeses amb el compliment dels drets de les xiquetes, xiquets i adolescents dacord amb la Convenci sobre els Drets del Xiquet. Aix, el dijous es celebra un ple extraordinari per a aprovar la candidatura de Morella per a renovar aquest segons les Bases de la Convocatria del Reconeixement Ciutats Amigues de la Infncia.
La regidora de Joventut i Infncia, Judit Garca, ha destacat la importncia que t el Consell de la Infncia a Morella per fer partcips als xiquets i xiquetes de les matries que els afecten a la ciutat, el qual s un dels principals trets pels quals Unicef ens va atorgar el segell lany 2016. Ledil ha explicat que els i les menors tenen les seues preocupacions, aquestes shan descoltar i prendre les mesures necessries. Judit tamb ha explicat que durant els anys que portem dins de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infncia, shan realitzat activitats i encontres amb altres municipis de la provncia de Castell, aix com participat en congressos i jornades en altres territoris.
Morella va obtindre el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infncia per part dUnicef al 2016, la primera ciutat amb aquest segell de la provncia de Castell. Les CAI s un projecte daquesta ONG que vol promoure la Convenci dels Drets del Xiquet. En aquest cas, Morella treballa amb xiquets i adolescents de la ciutat que traslladen les seues inquietuds al consistori i aquest treballa per a donar soluci a les demandes que tenen. Aix, lobjectiu s promocionar la participaci de xiquets, xiquetes i adolescents en temes que els afecten.
Cal recordar que el Consell de la Infncia de Morella es va crear lany 2006. Aix, aquest est format per diversos xiquets i xiquetes entre 6 i 14 anys, lalcalde de Morella, la regidora de Joventut i Infncia, dos mestres del collegi i dos de lEscola Infantil. El consell es reuneix peridicament a Morella per a escoltar i debatre les diferents propostes i millores que els ms menuts tenen al voltant de la ciutat. Daquesta manera, es pretn escoltar i posar en valor les opinions dels xiquets i xiquetes, aix com involucrar-los en aquells assumptes que els impliquen.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana