Els Ports: Adjudicada lobra arqueolgica del Parador de Turisme de Morella per 1,4 milions deuros


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193805_119772/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193805_119772/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 26-02-2020
Adjudicada lobra arqueolgica del Parador de Turisme de Morella per 1,4 milions deuros

El Parador de Turisme de Morella veur linici de les actuacions arqueolgiques a principis del mes dabril. Daquesta manera, comenaran aquestos treballs previs a la construcci dl futur Parador, els quals compten amb un pressupost d1.464.258,69 euros i un termini dexecuci de 12 mesos.
Aix, lobra sha adjudicat a lempresa amb major puntuaci, la qual ha sigut Tcnicas para la Restauracin y Construcciones S. A. (TRYCSA) amb d1.464.258,69 euros. Cal recordar que la quantitat inicial de licitaci era d1.892.051,54 euros, segons sha publicat a la plataforma de contractaci de lestat. En aquest concurs shan presentat un total de vuit empreses especialitzades en estos tipus de treballs arqueolgics.
Lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, ha destacat que sestan complint els terminis que ens vam marcar amb el ministeri perqu el futur Parador de Turisme de Morella siga una realitat al ms prompte possible, desprs de dcades de reivindicacions i ha remarcat que linici dels treballs arqueolgics s un pas molt important per a la construcci del Parador. Ledil ha explicat que aquest projecte suposar una rehabilitaci important del patrimoni de la ciutat, aix com del seu manteniment i conservaci, a ms, ha comentat que s molt important per al futur de la ciutat, ja que genera una elevada ocupaci tant en la mateixa construcci com en la dinamitzaci econmica duna infraestructura turstica deste nivell. Finalment, Rhamss ha afegit que en les prximes setmanes esperem tindre una primera reuni amb la direcci dobra i lempresa executora per a tractar temes de coordinaci amb lexecuci o les borses docupaci entre altres.
Aquest projecte pretn rehabilitar una gran part del conjunt del Castell de Morella. Aix, el futur Parador de Turisme estar ubicat en lactual entrada al monument i ocupar les zones dels antics convents de Sant Francesc i les Agustines. Amb lactuaci ara aprovada es realitzar lalament arqueolgic de tota la superfcie, per la qual cosa sactuar en el claustre i lesglsia de Sant Francesc i tot lespai de lantic Convent de les Agustines. Cal explicar que aquestes obres coincideixen amb les de rehabilitaci de les torres de Sant Francesc i La Pardala, s per aix que es coordinara perqu afecten mnimament a la visita al principal monument de la ciutat. Cal afegir que per a aquestes dues intervencions es far s del tnel que uneix lAlbereda amb linterior del Castell per a lentrada i evacuaci de materials, ja que aix sevita el pas de vehicles pesants per dins del nucli histric i es minimitzen les afeccions a la mobilitat.
El Parador de Turisme de Morella s un projecte molt important per a impulsar un dels motors econmics ms rellevants de la zona com ns el turisme. Aix, aquest projecte comporta augmentar loferta dhabitacions a la localitat i albergar ms visitants a la ciutat. A ms, el Parador suposa un tipus de visitant diferent de lhabitual a la zona de carcter ms internacional. Finalment, cal nomenar que aquest projecte aporta llocs de treball a la zona, tant en la construcci com en la posterior explotaci.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana