Els Ports: Morella organitza activitats que reivindiquen la igualtat durant tot el mes de mar


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194107_120031/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/3/194107_120031/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/3/194107_120031/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/3/194107_120031/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 05-03-2020
Morella organitza activitats que reivindiquen la igualtat durant tot el mes de mar

La ciutat de Morella ha preparat diferents activitats durant tot el mes de mar per a reivindicar la igualtat de les dones amb motiu del 8 de mar, Dia Internacional de la Dona. Daquesta manera, el diumenge destaca per la marxa Fem soroll per la igualtat amb la participaci de la Perkutada i on sanima a participar a tota la poblaci amb instruments de percussi. A ms, durant aquest mes hi haur xerrades per a lalumnat dels tant de lIES Els Ports com del Collegi Mare de Du de Vallivana, aix com activitats esportives i culturals.
La regidora dIgualtat, Mari Carmen Escuder, ha destacat que el Dia Internacional de la Dona s un dia molt important per a donar visibilitat a la desigualtat que encara existeix, per la reivindicaci per una igualtat verdadera sha de fer cada dia. Ledil ha explicat que durant tot el mes de mar hem preparat diferents activitats per a promoure la igualtat en diferents mbits com sn la cultura o lesport. Mari ha aprofitat per a animar a totes i tots a participar en les activitats programades per a conscienciar-nos de les desigualtats que encara existeixen en la nostra societat i treballar per la igualtat entre dones i homes.
Cal recordar que Morella compta amb un Consell Municipal dIgualtat, el qual es va constituir al mes de novembre de lany 2017. Aix, aquest compta amb el Pla Municipal dIgualtat com a eina principal per a fomentar la igualtat en tots els aspectes de la vida a Morella. Aix, el Consell compta amb membres de les associacions i entitats de Morella. Daquesta manera, aquest pretn aconseguir una societat ms igualitria.
Programaci amb motiu del 8 de mar a Morella
Amb motiu del 8 de mar, Dia Internacional de la Dona, Morella ha preparat diferents activitats al llarg del mes de mar. Aix, avui es realitza una visita guiada a Morella amb perspectiva de gnere per a lalumnat de lIES Els Ports. El divendres tindr lloc el taller La dona i la xiqueta en la cincia adreat a lalumnat de 5 i 6 de primria a crrec de lAgent dIgualtat de lajuntament de Morella.
El diumenge 8 de mar concentra lactivitat principal amb la marxa Fem soroll per la Igualtat amb eixida des de la Plaa Colom a les 11.30 hores. En aquesta participar la Perkutada i sanima a la poblaci a participar i portar instruments de percussi. A les 12.00 hores, tindr lloc la lectura dun manifest en defensa dels drets de les dones a la plaa de lajuntament i, a continuaci, seguir la marxa de tornada a la Plaa Colom. Aquesta est organitzada pel Grup de Dones dels Ports. Finalment, a les 19.00 hores, es projectar la pellcula El secreto de las abejas al Teatre Municipal.
El divendres 13 de mar hi haur un taller de promoci de la igualtat a tot el cicle deducaci infantil a crrec de lAgent dIgualtat de lajuntament. El 15 de mar, el Cenre Ldic i Esportiu Jaume I acollir lacte contra la violncia de gnere on participaran representants de les disciplines esportives.
El 25 de mar tindr lloc el taller STEM TEAM: Igualtat sense etiquetes per a lalumnat de 4t de primria a crrec de personal tcnic de la Fundaci Isonomia i un taller de prevenci de violncia de gnere a 3r dESO a crrec de lAgent dIgualtat.
A ms, fins al 29 de mar, la Sala del Justcia de lajuntament de Morella alberga lexposici de la Fundaci Isonomia al voltant de les violncies masclistes.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana