Generalitat Valenciana: Cs demana al Consell que incloga als autnoms mutualistes en el decret de mesures econmiques per a afrontar el coronavirus


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195150_120924/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 22-04-2020
Cs demana al Consell que incloga als autnoms mutualistes en el decret de mesures econmiques per a afrontar el coronavirus

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat al Consell que incloga als autnoms mutualistes en el decret de mesures econmiques urgents per a fer front a l'impacte causat per la crisi del coronavirus. El diputat Vicente Fernndez creu que el decret del Govern valenci "queda incomplet si no s'inclou als milers de treballadors que cotitzen a mutualitats professionals de previsi social en la Comunitat Valenciana com a rgim alternatiu al dels treballadors autnoms".

Entre aquestes professions s'inclouen, per exemple, advocats, procuradors, metges, enginyers, arquitectes o gestors administratius. "La parlisi de l'activitat laboral ha colpejat durament tamb a aquests treballadors, i considerem que deixar-los fora de les ajudes de l'Administraci respon a un inters ideolgic i partidista del tripartit", ha assenyalat Fernndez, qui ha explicat que "les ajudes contemplades en el decret no van a crrec de quotes de la Seguretat Social, sin del pressupost autonmic de la Generalitat Valenciana, que es nodreix dels impostos de tots els valencians".

Per aix, i amb l'objectiu de poder presentar esmenes en aqueix sentit que milloren el contingut d'aquest decret, Cs ha instat al Consell a tramitar-ho com a Projecte de Llei amb carcter urgent en la Diputaci Permanent d'aquesta setmana. "Esperem que el Consell s'atinga a raons, permeta la tramitaci de les esmenes que presenten els grups, i deixe a un costat les imposicions amb la seua majoria en Les Corts", ha concls el diputat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana