Generalitat Valenciana: Ximo Puig aposta per la "revitalitzaci" de l'Alt Consell Consultiu per a impulsar la seua participaci en el procs de transformaci cap a la normalitat millorada


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/6/195873_121553/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 30-06-2020
Ximo Puig aposta per la

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat la seua ferma aposta per "revitalitzar" l'Alt Consell Consultiu en I+D+i, amb l'objectiu que, "en aquest moment de transformaci cap a la normalitat millorada", es puguen impulsar les seues aportacions en el procs de transformaci i "canvi profund" de la Comunitat Valenciana.

Aix, el mxim responsable de l'Executiu autonmic ha especificat que la collaboraci d'aquesta instituci en el procs de reactivaci del territori valenci s'orientar a la consecuci de "benestar i ocupaci i a la millora de la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, el *president de la Generalitat ha destacat l'"enorme potencial de talent" que l'Alt Consell Consultiu "posa a la disposici de la Generalitat", a travs d'idees, suggeriments i propostes, "que en aquests moments sn ms necessries que mai".

Ximo Puig, ha realitzat aquestes declaracions desprs de la reuni que ha mantingut aquest dilluns amb els presidents de les diferents comissions de l'Alt Consell Consultiu en I+D+i: investigaci mdica, economia, investigaci bsica, noves tecnologies i de medi ambient i arquitectura. La trobada tamb ha comptat amb la participaci de la directora general de Coordinaci del Dileg Social, Zulima Prez; el president executiu de la Fundaci Premis Rei Jaume I, Javier Quesada, i el vicepresident de l'Alt Consell Consultiu en I+D+i, Santiago *Grisolia.

Bretxa digital, sanitat, desenvolupament sostenible i sector agroalimentari

El cap de l'Executiu valenci ha assegurat que existeix "consens" entre les persones expertes entorn de la necessitat d'actualitzar i modernitzar el sistema de salut pblic. En aquest sentit, Puig ha apuntat a mesures com l'augment de recursos i la millora en els processos organitzatius, "tot aix comptant amb els i les professionals".

Un altre dels temes abordats en la reuni ha sigut l'"important" paper de les noves tecnologies i la bretxa digital, respecte al que Puig ha avanat la possibilitat de desenvolupar actuacions especfiques amb l'Alt Consell amb l'objectiu que les TIC "siguen garants de la igualtat i no un accelerador de desigualtats".

El desenvolupament sostenible, "una qesti fonamental", segons el *president, ha centrat un altre dels punts de la trobada. Sobre aquest tema, Puig ha informat que la Generalitat encarregar a l'Alt Consell un estudi sobre el paper i possible participaci de l'economia i indstries valencianes en l'estratgia de sostenibilitat en l'horitz del Pacte Verd Europeu o *New Green *Deal.

Finalment, el cap de l'Executiu autonmic ha valorat la capacitat de resposta durant la pandmia per part del sector agroalimentari valenci, que tamb ha sigut objecte d'anlisi en la trobada d'aquest dilluns. Segons el *president "cal treballar per a potenciar, per a ajudar a la modernitzaci i per a donar el suport necessari" a aquest sector, que en la Comunitat ofereix "productes de gran qualitat" i compta amb "grans distribudors de productes bsics".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana