Generalitat Valenciana: Catalá critica el silenci de Puig sobre Assut i exigeix que aclarisca si és el cap de la trama: 'Ha de donar explicacions ja per dignitat'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/1/203466_128401/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/1/203466_128401/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 25-01-2023
Catalá critica el silenci de Puig sobre Assut i exigeix que aclarisca si és el cap de la trama: 'Ha de donar explicacions ja per dignitat'

La síndica del Grup Popular en les Corts, María José Catalá, ha criticat el silenci de Puig sobre Assut i li ha exigit que aclarisca si és el cap de la trama i done explicacions per dignitat.



Catalá ha assenyalat que “comencem 2023, un any de canvi perquè en aquesta Comunitat, les coses han de canviar. No es pot tolerar que els valencians esperen quatre dies per a ingressar a l'Hospital General de València, 67.000 persones estiguen en les llistes d'espera per a una intervenció quirúrgica, que la Generalitat no pague les ajudes al lloguer social, els centres de menors o els centres ocupacionals”.



“Ahir el Partit Socialista va perpetrar el major atac als nostres regants. Això del transvasament Tajo-Segura demostra l'extremadament feble i submís que és Puig qui diu estar moderadament satisfet que milers de persones vagen a l'atur i de l'ofensa als nostres regants”, ha assenyalat.



En aquest sentit, Catalá ha anunciat que “el PP anirà als tribunals per a defensar als nostres regants als quals Puig no defensa i ha traït. Puig sembla que hui no té res a dir als regants. Ha tolerat 22 retallades injustificades del Tajo-Segura i no fa res. Si fa alguna cosa ara és per interés electoral”.



Per a la síndica popular, això del Tajo Segura és “la punta de l'iceberg. A Madrid, Puig que venia a plantar-se és conegut per cedir i callar. Ha fracassat a aconseguir una millora del sistema de finançament, fins a hem perdut fins a l'arribada de l'AVE a Atocha. Venien a rescatar persones, i el cas Oltra ha mostrat les seues costures i misèries. Deien que venien a fer polítiques feministes i callen, a pesar que la nostra Comunitat lidera les agressions i la rebaixa de condemnes a agressors sexuals. Estan humiliantment callats. Venien a alçar la hipoteca reputacional i caldrà saber quines “hipoteques” té vosté amb algunes empreses que suposadament van finançar el seu congrés i al seu partit”.



Per a Catalá, “Puig està noquejat pel cas Assut. Ha de donar explicacions i assumir responsabilitats polítiques. El degoteig d'informació ja mereix, com a mínim alguna resposta, especialment en seu parlamentària”.



Maria José Catalá ha afirmat que “en l'última sessió va dir que condemnava les actituds i escraches contra la ministra Montero però ara no condemna l'escrache a Ayuso. Per a vostés hi ha dones de primera i de segona. Tampoc ha dit res dels 46 condemnats que s'han vist beneficiats per la llei del sí que és sí. El feminisme d'esquerres no sap defensar a aquesta terra a les seues dones. El seu silenci és vergonyant. Davant les rebaixes dels agressors sexuals. Feministes vostés mai”.

Finalment, Catalá també ha assenyalat que “no ens veurà mai tractar la memòria de Carmen Alborch com vostés han tractat i picat la memòria de Rita Barberá. En política, cal tindre dignitat i límits”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana