La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó fomenta l'envelliment actiu i saludable amb el programa Gent Gran


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227102_143954/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227102_143954/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227102_143954/3_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 06-05-2024
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó fomenta l'envelliment actiu i saludable amb el programa Gent Gran

Fomentar l'envelliment actiu i saludable. Aquest és l'objectiu principal de la programació Gent Gran, que l'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha presentat juntament amb les associacions de jubilats i pensionistes, Creu Roja i Alcer. Durant els mesos de maig i juny es realitzaran les festes populars i tallers i xerrades de formació adaptada a les seves necessitats.

El regidor de Serveis Socials, Jorge Marques, ha destacat que amb aquestes activitats 'propiciem que les persones majors visquen en comunitat, trenquen amb la rutina del dia a dia' i sobretot 'fer front a la solitud no desitjada, un dels principals problemes que pateix la nostra societat'. Així, el programa municipal Gent Gran és un espai de trobada 'en el qual moure's, socialitzar i cuidar-se a un mateix'.

Les festes populars de les associacions i jubilats i pensionistes es celebraran aquest mes. Comencen el 9 de maig amb Colònia Sant Antoni i continuaran el 16 de maig amb Carbonaire, el 23 de maig amb La Vallense i el 30 de maig amb Sant Jaume Apòstol. L'edil ha destacat que 'aquestes berenars amb ball estan molt consolidades i són molt esperades per les persones majors quan arriba el bon temps'.

Així mateix, entre maig i juny es duran a terme nou xerrades i tallers de formació als centres socials, dirigides a les associacions i al públic en general. Aquests cursos 'són molt interessants perquè tracten de millorar els hàbits de la gent gran, perquè tinguin una major qualitat de vida'. Així, en col·laboració amb Ascer i Creu Roja es tractaran els productes d'ajuda, l'envelliment saludable, els autotrats, l'alimentació saludable i la prevenció de riscos i accidents al domicili.

En aquest sentit, Marques ha agraït la col·laboració de totes les entitats implicades 'perquè millorar el dia a dia de les nostres persones grans i la seva autonomia no és una cosa només de l'Ajuntament, sinó que és un objectiu comunitari'. 'Els nostres majors ens ho han donat tot i han fet que aquesta ciutat siga el que actualment és, per la qual cosa es mereixen que tota la societat treballe pel seu benestar', ha finalitzat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana