l'Alcalatén: La Muestra Cultural de l'Alcalatén estará dedicada al cultivo del olivo


 
La Plana al Dia | l'Alcalatén | General | 18-05-2024
 

La XXIII Mostra Cultural de l'Alcalatén, esdeveniment comarcal organitzat per la Coordinadora de l'Alcalatén i l'Associació Cultural l'Arc que es celebrarà a Figueroles el pròxim 15 de juny, estarà dedicada al cultiu de l'olivera i a les diferents aplicacions de l'oli d'oliva amb l'objectiu de la seua posada en valor.

Aquesta temàtica impregnarà part de les activitats previstes en la programació al ser un dels cultius més representatius del municipi, on van arribar a funcionar vuit molins al llarg de la seua història i on la Cooperativa Sant Mateu continua sent un dels principals punts de recollida del fruit i elaboració d'oli de la comarca.

En aquest sentit, en les pròximes setmanes començarà el treball de creació d'un mural commemoratiu la proposta del qual girarà al voltant d'aquesta mateixa temàtica. A més, la programació contempla propostes relacionades com visites guiades a la cooperativa, una cata d'olis i la interpretació d'una cançó, entre altres.

En aquesta edició l'esdeveniment, que promou la unió dels pobles de la comarca, la seua cultura i les seues tradicions, està patrocinat per l'Ajuntament de Figueroles, l'empresa Equipe Ceràmiques i la Caixa Rural L'Alcora, a més de comptar amb la col·laboració de nombroses associacions.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana