La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó celebra la interculturalitat amb el Mostra'm del 18 al 21 de maig


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227229_144041/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/5/227229_144041/2_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 08-05-2024
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó celebra la interculturalitat amb el Mostra'm del 18 al 21 de maig

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó celebra la interculturalitat del 18 al 21 de maig amb el Mostra'm i el disseny d'una sèrie d'activitats que s'obriran amb una festa cultural que reunirà les associacions de la ciutat en la plaça del Parc. El regidor de Serveis Socials, Jorge Marques, ha explicat que aquesta iniciativa és 'una aposta per la convivència i el respecte entre les diferents cultures que conviuen en la ciutat'.

El dissabte 18 a les 12.00 hores s'obrirà la Mostra Intercultural de la Vall d'Uixó, que reunirà a 14 entitats en la plaça del Parc: Associació Cívica Rumana, Associació Hondurenyos Units, Smara, Tupay ONG, Càritas Interparroquial, Creu Roja, Ajuve, Associació de Joves Africans, Grup de Danses Arcude, Hong Teck Espanya, Espai d'Adults La Moleta, Centres d'Esplai i associacions de Colòmbia, Veneçuela i Cuba.

De 12.30 a 20.00 hores es realitzaran tot tipus d'activitats: danses tradicionals, degustacions gastronòmiques, música en directe, exposicions, fira d'associacionisme, jocs tradicionals i del món i tallers infantils. L'objectiu és donar visibilitat a la interculturalitat de la Vall d'Uixó i al teixit associatiu de la ciutat, que treballa per 'donar a conèixer les diferents realitats culturals, des d'una perspectiva de crear xarxa comunitària per a no deixar a ningú enrere', ha valorat Marques.

El 19 de maig de 10.00 a 14.00 hores es celebrarà una competició intercultural de futbito en el complex esportiu de pàdel. Per la tarda, a les 19.00 hores hi haurà un cinefòrum amb la projecció de la pel·lícula 'Xineses', en col·laboració amb l'Associació de Dones Clara Campoamor. Durant la setmana també hi haurà exposicions: la del VI Aplec de la Plana en el casal de la falla Ja Estem Tots i 'Vivències, projecte de mestissatge cultural' en l'avinguda Jaume I.

Si bé la programació té un marcat caràcter d'oci i cultural, el 20 de maig s'ha reservat a la formació. De 8.30 a 13.00 hores s'impartirà en el Palau de Vivel la jornada 'Claus per enfrontar els reptes actuals per a la convivència en la diversitat', a càrrec d'Albert Mora de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València. La inscripció és gratuïta i es pot realitzar en el telèfon 964690833.

El 20 de maig a les 19.00 hores, també en el Palau de Vivel, tindrà lloc la conferència 'Apostar per la convivència en les ciutats: la perspectiva intercultural' a càrrec de Gemma Pinyol, coordinadora de la Xarxa de Ciutats Interculturals (RECI). El 21 de maig hi haurà una jornada de portes obertes del Centre de Promoció de Càritas (carrer Mestre Chapi); i la taula rodona 'El xoc cultural, diferents formes de fer' amb el testimoni de persones estrangeres que viuen a la Vall.

El regidor ha agraït el treball realitzat en la Comissió de Cooperació de la Regidoria de Serveis Socials i en la Comissió Intercultural del Consell Municipal de Cultura. A més ha destacat que la convivència és 'un eix transversal del govern i de la ciutat' i ha remarcat la importància d 'estar al costat d'aquestes activitats que fomenten l'empatia i el mirar-nos als ulls com a veïns i veïnes, enfront dels governs de la crispació, la divisió i l'odi'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana