Les Coves de Vinromà: Les Coves de Vinromà inaugura la Casa de la Música després de la rehabilitació de l'antic escorxador municipal


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/11/191110_117434/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/191110_117434/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Coves de Vinromà | General | 30-11-2019
Les Coves de Vinromà inaugura la Casa de la Música després de la rehabilitació de l'antic escorxador municipal

L'Ajuntament ha dotat a la Unió Musical Covarxina d'un edifici amb sala d'assaig i aules de formació totalment renovat i adaptat a les seues necessitats

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà ha inaugurat la Casa de la Música després de la rehabilitació de l'antic escorxador, projecte que ha recuperat aquest espai municipal per a transformar-lo i adaptar-lo a les necessitats de la Unió Musical Covarxina.
Així mateix, la formació musical disposa ara d'un local totalment renovat distribuït en una sala d'assaig interior i en aules de formació, on l'alumnat de l'Escola de Música realitza les seues classes. Banys, despatxos i magatzem completen aquest espai de 370 m2 situat en l'Av. Constitució.
A l'acte d'inauguració oficial ha assistit l'alcaldessa del municipi, Mònica Nos, la directiva i els integrants de la Unió Musical Covarxina, així com els regidors de la corporació municipal, que han fet un recorregut per les diferents estades de l'edifici després d'acudir en cercavila fins a la Casa de la Música.
El projecte de rehabilitació ha suposat una inversió total de 174.000 euros, i s'ha dut a terme dedicant 145.000 euros del Pla Castelló 135 de la Diputació de Castelló durant tres anys de remodelació.
A més, entre les peculiaritats de l'edifici destaca la combinació d'essència i modernitat en conservar detalls propis de la tasca original de l'espai i incorporar elements moderns com el sòl de linòleum o un sostre de porexpan de la sala d'assaig per a garantir una acústica adequada. En aquest sentit, s’han canviat els tancaments interiors i exteriors per tal de cumplir la normativa actual d’insonorització i eficiencia energética.
L'alcaldessa del municipi, Mònica Nos, ha destacat que ‘mitjançant una subvenció hem recuperat un edifici municipal perquè siga aprofitat pels veïns i veïnes. Es tracta d'una inversió important que ens ha permès donar resposta a les necessitats de la Unió Musical Covarxina dotant-los d'un espai singular que reuneix les condicions idònies per a l'activitat musical i formativa’.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana