Onda: Conclouen les Convivncies Cermiques sobre muralisme d'Onda ms sostenibles i solidries


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198719_123992/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Onda | General | 05-09-2021
Conclouen les Convivncies Cermiques sobre muralisme d'Onda ms sostenibles i solidries

Onda tanca hui les jornades internacionals sobre muralisme conegudes com a Convivncies Cermiques i organitzades des de l'rea de Cultura, Festes i Museus de l'Ajuntament d'Onda. La sostenibilitat i la solidaritat han marcat una cinquena edici amb uns alts nivells de satisfacci, tant en el si de l'organitzaci com entre els ms de 80 participants de tot el territori nacional.

El director de les jornades, ngel Igual, ha recalcat que la valoraci de les Convivncies 2021 ha sigut "molt positiva. A destacar les diferents sorpreses que hem tingut; d'una banda, la realitzaci de plats i gots de cermica per als participants per a aix eliminar l's de plstics durant les jornades dins del projecte 'Ms cermica i menys plstic'. I per l'altre l'alta participaci i el nivell i el grau de participaci de tots els assistents".

"Enguany espervem molt del mural collectiu dirigit pel prestigis ceramista Fernando Malo, amb un bagatge sensacional de ms de 120 murals tant per a obra pblica com privada, i la veritat s que s'han superat les nostres expectatives. Dolent ha realitzat un mural esplndid i molt interessant", abunda el director.

ngel Igual tamb ha volgut recalcar "la part tcnica especfica tant sobre l'assecat, com sobre els esmalts o pastes per a murals que ha sigut molt interessant i til per a tots aquells que volen dedicar-se o ampliar els seus coneixements sobre muralisme".

Per part seua, la tinenta d'alcalde i responsable de l'rea de Cultura, Festes i Museus d'Onda, Mara Prada de Conflent, ha destacat que "amb aquestes activitats es posa en valor l'evoluci de les tcniques cermiques. Des de l'Ajuntament noms tenim paraules d'agrament cap a tots els participants que s'han acostat a Onda per a posar el seu granet d'arena en el mural collectiu que servir per a embellir una zona del nostre municipi".

El pblic assistent tamb ha valorat molt positivament la visita als dos tallers cermics locals, un ms enfocat a la decoraci cermica i a la decoraci a l'aigua sobre cermica i l'altre en una terrisseria ms tradicional on es preparen suports de bescuit i cermica ja acabada. I un any ms s'ha aprofundit en la tcnica experimental *ON *FIRE grcies al taller-exhibici a crrec del propi director i Antonio Prez Requena on han pogut realitzar cadascun una pea.

Per a l'ltima jornada de hui est prevista l'ltima sessi de treball collectiu en el mural i el lliurament de diners recaptats per a l'ONG Quisqueya d'Onda.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana