Onda: Onda cierra una Pascua de récord con más de 10.000 visitantes que disfrutan de la oferta cultural, taurina y festiva


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/4/225713_142967/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/4/225713_142967/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2024/4/225713_142967/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 09-04-2024
Onda cierra una Pascua de récord con más de 10.000 visitantes que disfrutan de la oferta cultural, taurina y festiva

Durant la temporada de Setmana Santa, Onda ha acollit més de 10.000 visitants, els quals han triat aquest destí per gaudir dels seus dies festius. Aquestes xifres, recopilades per l'Oficina de Turisme del municipi i la Policia Local, reflecteixen una tendència creixent cap al turisme de proximitat, destacant l'atractiu singular que ofereix Onda.

Entre les activitats turístiques realitzades durant aquest període, es destaquen diverses opcions que conviden a explorar la rica història i cultura del municipi, des del seu majestuós Castell fins a l'emblemàtica Torre de la Presó, juntament amb una àmplia gamma de recursos turístics disponibles com la Pasqua Taurina i Sonora.

En aquesta línia, la regidora de Comerç i Turisme, María Baila, ha assenyalat que 'la Setmana Santa a Onda ha demostrat ser un moment especial per viure experiències úniques i submergir-se en la riquesa cultural i l'encant històric que aquesta ciutat té per oferir'.

Una experiència captivadora que ha oferit Onda durant la Pasqua són les visites teatralitzades, que enguany han inclòs una novetat: la Torre de la Presó. Al voltant d'un centenar de visitants han tingut l'oportunitat de participar en recorreguts guiats que els han transportat al passat, on personatges històrics han cobrat vida per compartir les històries de la ciutat.

A més, el Castell de les 300 Torres va rebre un total de 2.416 visitants, i les oficines de turisme al voltant de 600 persones. Per la seva banda, la Torre de la Presó va captivar 148 visitants i el Museu de l'Atzuleig a 379.

La Torre de la Presó, recentment habilitada com un nou recurs històric i cultural, s'uneix a aquesta iniciativa amb recorreguts que transporten els visitants al món dels presos. Amb més de 5.000 visitants en el seu primer any d'obertura, aquesta estructura medieval ofereix una experiència única en explorar les reconstruccions de les masmorres, amb les seues arcades originals, reixes, portes de seguretat i argolles.

Els més menuts han gaudit de la celebració del 300 aniversari de l'ampliació de l'ermitori amb 'Pasqua a l'Ermita'. Aquesta variada programació ha inclòs activitats com globotà, pintacares, tallers de bombolles, jocs de taula, rocòdrom i gymkana, entre altres, dissenyades per al gaudi dels xiquets i xiquetes.

D'altra banda, per als aficionats a la tauromaquia, Onda ha oferit emocionants exhibicions i concursos durant tota la setmana a la Pasqua Taurina. A més, el Col.lectiu Sonora ha celebrat el seu 15 aniversari amb actuacions musicals en viu, foodtrucks i activitats infantils.

En un altre ordre de coses, la biblioteca ha organitzat 'Una Pasqua de Cinema' amb l'exposició gratuïta de les pel·lícules 'Lightyear' i 'Super Mario Bros' a la sala La Cassola, brindant una opció cultural addicional per als residents i visitants de la ciutat.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana