Torreblanca: El Ministeri de Cultura ratifica la condici de BIC de la Masia el Camps tal com demanava Comproms per Torreblanca


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197486_122936/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Torreblanca | General | 22-02-2021
El Ministeri de Cultura ratifica la condici de BIC de la Masia el Camps tal com demanava Comproms per Torreblanca

Comproms per Torreblanca va presentar a gener del passat 2020, una moci per a protegir la Masia El Camps, una joia arquitectnica, on es demanava als propietaris netejar i conservar l'immoble, al mateix temps que se sollicitava a la Conselleria de Cultura un estudi per tal de valorar la tipificaci de B d'Inters Cultural (BIC). L'equip de govern va votar en contra de la moci considerant que no era urgent la protecci d'este edifici, que ja havia sofert un enderroc, atemptant contra la Llei de Patrimoni.

La portaveu Mriam Paella es mostra satisfeta davant la notcia, allegant que "desprs d'un any d'haver demanat a la Conselleria de Cultura que actuara d'ofici davant la negativa del govern de Maria Josefa Tena, amb Rubn De la Cruz com a Regidor de Cultura, de sotmetre a estudi la possible qualificaci de BIC, hem rebut la millor notcia que podem esperar; El Camps t la mxima protecci i aix ha sigut grcies a la tasca de Comproms per Torreblanca. L'equip de govern no ha fet absolutament res per a protegir-lo, ja que dia de hui es troba obert amb l'interior ple de fem."

La portaveu del grup valencianista afegeix "una vegada ms, veiem com l'Alcaldessa est totalment dirigida per la Regidora d'Urbanisme Rosa Ana Villanueva, qui va intentar per tots els seus mitjos que este immoble no arribara a ser un BIC, evidenciant que la salvaguarda del patrimoni no entra en els seus plans. Per sort, la Conselleria de Cultura va actuar davant la necessitat de protegir l'edifici."

El Ministeri de Cultura ha atorgat la qualificaci de BIC a la Masia El Camps i l'immoble ha sigut inscrit en el Registre General de Bns d'Inters Cultural amb el codi d'identificaci 30188. Mriam Paella manifesta "fa poc ms d'un any este edifici tan emblemtic no estava catalogat ni com a B de Rellevncia Local (BRL) en la web de Conselleria i ara podem vore'l com a BIC. Aix demostra que des de l'oposici tamb es pot treballar pel poble. Ara el prxim pas s lluitar per a qu el dia de dem El Camps siga propietat del poble de Torreblanca."
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana