Almenara: El ple d'Almenara acorda una declaraci institucional per a demanar que l'Ajuntament puga utilitzar el supervit i el romanents en la reconstrucci desprs del COVID-19


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195484_121214/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Almenara | General | 14-05-2020
El ple d'Almenara acorda una declaraci institucional per a demanar que l'Ajuntament puga utilitzar el supervit i el romanents en la reconstrucci desprs del COVID-19

El Ple de l'Ajuntament d'Almenara va aprovar ahir una Declaraci Institucional en relaci amb la situaci extraordinria provocada pel covid-19 apuntant la necessitat que administracions superiors prenguen mesures econmiques i legislatives per a facilitar la situaci actual i la gesti dels ajuntaments com el cas d'Almenara. Cal recordar que una Declaraci Institucional obt sempre el vot favorable de tots els grups municipals que configuren el consistori, en aquest cas el Socialista, grup de Comproms per Almenara, grup Popular i els dos regidors no adscrits. L'alcaldessa Estbaliz Prez ha destacat i agrat la bona actitud i el consens aconseguit entre totes les formacions en aquests moments tan delicats.

En la Declaraci Institucional s'insta al Govern d'Espanya que autoritze que els ajuntaments puguen disposar del 100% del supervit independentment que complisquen els criteris d'estabilitat pressupostria amb l'objectiu que es puguen palliar els danys ocasionats per la pandmia i el tancament de comeros i empreses.

A ms tamb es demana al govern d'Espanya que autoritze que els romanents de tresoreria s'utilitzen per a afrontar les mesures que la situaci actual requereix, amb una consideraci especial amb els ajuntaments que arrosseguen endeutament, perqu no es perjudique la ciutadania. En aquest cas tamb es demana una moratria de dos anys dels Plans Econmics Financers perqu no suposen un obstacle per a destinar els recursos a la ciutadania.

Al mateix temps tamb es demana al Govern d'Espanya que autoritze les entitats locals a realitzar despeses en serveis per a abordar les mesures necessries per a abordar els efectes del coronavirus, aix com tamb ajudar a pimes, autnoms, i xicotets comeros per a fer costat al teixit empresarial local.

En la mateixa Declaraci Institucional tamb es demana que les entitats locals participen en els plans i fons que es disposen per al restabliment econmic i social de les localitats, aix com una major participaci dels municipis en els fons europeus.

Tamb es demana a la Generalitat un nou model que permeta compaginar amb els ajuntaments l'establiment d'ajudes i subvencions per a arbitrar mesures compatibles i complementries per a autnoms, pimes i altres collectius. A ms l'Ajuntament d'Almenara es compromet a coordinar-se amb la Generalitat Valenciana per a salvaguardar els interessos collectius de la localitat.

Finalment, els grups poltics, volen posar de manifest que "la riquesa de la nostra terra s el valor collectiu" perqu "ms enll de signes poltics, d'aquesta crisi eixim units".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana