Betxí: L'Ajuntament de Betxí i Facsa continuen millorant la xarxa d'aigua potable de la localitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/6/207932_131482/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/6/207932_131482/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Betxí | General | 02-06-2023
L'Ajuntament de Betxí i Facsa continuen millorant la xarxa d'aigua potable de la localitat

L'Ajuntament de Betxí, en el seu continu compromís per a millorar la qualitat de vida dels seus habitants, ha iniciat la segona fase del projecte municipal a l'avinguda Primer de Maig. A més d'això, el consistori, en col·laboració amb Facsa, durà a terme la renovació de la xarxa de distribució d'aigua potable en el costat par d'aquesta via, des del carrer Constitució fins al carrer Vilavella.

En aquesta renovació, Facsa serà l'encarregada de substituir 215 metres de l'actual xarxa de fibrociment per una nova conducció de polietilè amb un diàmetre de 110 mm, ja que el fibrociment és un material amb propietats mecàniques obsoletes.

Com a part del projecte de renovació, s'instal·laran set noves vàlvules de seccionament de la xarxa, així com un hidrant, una boca de reg i 17 acometides domiciliàries de major diàmetre, augmentant el cabal i la pressió en el punt de lliurament a l'usuari.

Amb aquesta última renovació, sumada a les ja executades en projectes anteriors, s'aconsegueix la renovació completa de la xarxa de distribució i els seus elements afins en tota la longitud de l'avinguda Primer de Maig. Tot això es fa amb l'objectiu d'adaptar-se a les noves normes sanitàries i de control de pèrdues per fugues, instal·lant nous materials més moderns en la infraestructura d'aquest servei municipal.

A més de renovar infraestructures amb nous materials, el consistori i Facsa han implementat millores tecnològiques en el control telemàtic de cabals i qualitat de l'aigua per zones o sectors, així com en instal·lacions de bombament, emmagatzematge i potabilització. Tot això permet controlar l'estat d'aquestes instal·lacions les 24 hores del dia.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana