Castelló: La Universitat Jaume I reuneix més de 300 estudiants en el «Dia de la Persona Emprenedora»


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2023/10/214709_135606/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/214709_135606/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/214709_135606/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/214709_135606/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/10/214709_135606/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Castelló | General | 05-10-2023
La Universitat Jaume I reuneix més de 300 estudiants en el «Dia de la Persona Emprenedora»

La segona edició del «Dia de la Persona Emprenedora» ha reunit més de 300 estudiants a la sala d'actes de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de la Universitat Jaume I. La jornada suposa el llançament oficial del programa d'activitats en innovació i emprenedoria per al curs 2023-2024 que s'organitzen des del Vicerectorat d'Innovació, Transferència i Divulgació Científica. El vicerector, David Cabedo, ha inaugurat la jornada, i en la taula li ha acompanyat Marisa Flor, directora d'innovació i emprenedoria de l'UJI.

En la seua intervenció, David Cabedo ha destacat «la importància d'adquirir competències emprenedores per a un adequat desenvolupament de la carrera professional». Segons ha subratllat, «els estudiants de la Universitat i, en general, tota la comunitat universitària, pot adquirir aquestes competències a través dels programes en els quals s'estructura l'itinerari emprenedor UJI. Itinerari que, gestionat de manera coordinada per la Càtedra INCREA i per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de l'UJI, comprén activitats que van des d'una formació inicial en competències emprenedores fins a accions específiques de suport a la creació d'empreses».

Per part seua, Marisa Flor ha exposat que «des de la Universitat Jaume I s'ajuda a l'estudiantat perquè desenvolupe competències d'emprenedoria transversals, possibilitant l'emprenedoria per a crear valor en allò social, econòmic i cultural». També ha afegit que «des de l'UJI s'impulsen els programes: UJILab Innovació, UJI Challenge, Aula Emprén i UJIStartup». Flor ha destacat la iniciativa UJIStartup, programa de creació d'empreses dirigit a la comunitat universitària (alumni, estudiantat, professorat i personal d'administració i serveis), que actualment té la inscripció oberta de la setena edició fins al 25 d'octubre.

La jornada ha comptat amb la participació de dos emprenedors d'èxit, antics estudiants de la Universitat, i que en l'actualitat estan al capdavant de sengles empreses: David Berbel (Momoven) i Alfredo Cebrián (Cuatroochenta).

David Berbel, CEO i cofundador de Momoven, és enginyer mecànic i Màster in Management per la Universitat Jaume I. Va ser director del projecte UJI Electric Racing Team en la seua primera edició, en el qual es va dissenyar i va fabricar una moto elèctrica per a competir en la competició internacional Motostudent. Va treballar durant dos anys en el circuit de MotorLand Aragó exercint el rol de director d'operacions durant les competicions de MotoGp i Superbikes. En 2019 va fundar Momoven al costat del seu soci i amic Pablo Carceller, i des de llavors estan revolucionant el sector de les dues rodes a Espanya.

Berbel ha ressaltat que «el moment clau a l'hora d'emprendre és apostar pel projecte. En el meu cas, vaig deixar el treball en el circuit de MotorLand, i vam decidir centrar-nos en Momoven. Actualment tenim tres botigues físiques a Espanya i estem plantejant-nos la internacionalització».

Alfredo Cebrián és llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat Jaume I i Màster en Business Intelligence per OBS Business School. Va fundar Cuatroochenta en 2011 al costat de Sergio Aguado a Espaitec, després d'haver dirigit R&MK, spin-off de la Universitat Jaume I, dedicada a la investigació de mercats. En l'actualitat és conseller delegat i CEO de Cuatroochenta, empresa tecnològica que desenvolupa solucions de programari cloud i ciber.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana