Comunitat Valenciana: CSIF valora el nou descens de l'atur a l'abril i demana mesures decidides que millorin la qualitat i l'estabilitat a l'ocupació


 
La Plana al Dia | Comunitat Valenciana | General | 06-05-2024
 

El sindicat CSIF valora el descens de l'atur en 3.824 persones el passat mes d'abril que redueix la xifra d'atur a 319.510 a la Comunitat Valenciana. La central sindical insta tant al Consell com al govern estatal i als diferents partits polítics a aprofitar aquesta conjuntura per incentivar mesures que milloren la qualitat i estabilitat en l'ocupació, a més de seguir generant llocs de treball.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera positiu el descens de l'atur, que suposa una reducció d'aproximadament 16.000 persones respecte al dades de 335.444 registrades en abril de 2023. En aquell mes l'atur es va reduir en 4.854 residents a la Comunitat Valenciana. A més, el dades d'aquest any representa una baixada d'unes 120.000 persones en comparació amb les 439.942 que van arribar a registrar-se en abril de 2020.

El sindicat considera que la conjuntura actual resulta favorable per emprendre actuacions decidides que milloren la qualitat en l'ocupació i que redueixin la elevada taxa de precarietat, tant per manca d'estabilitat com per salaris que no permeten afrontar l'encariment de la vida amb la pujada de preus.

La central sindical recorda, en aquesta línia, que el col·lectiu d'empleats públics ha perdut, des dels retalls de 2010, al voltant d'un 25% de poder adquisitiu. CSIF reclama mesures per abordar aquesta situació i recuperar salaris i un impuls d'ofertes públiques d'ocupació que permeti rejuvenir les administracions i dotar-les dels mitjans necessaris per oferir una atenció a la ciutadania en les millors condicions possibles.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana