Els Ports: Morella acull el 2n Seminari Internacional de Cultures Poltiques i Prctiques Colonials de la Universitat Jaume I


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188656_115312/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/9/188656_115312/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 17-09-2019
Morella acull el 2n Seminari Internacional de Cultures Poltiques i Prctiques Colonials de la Universitat Jaume I

Professors de diverses universitats europees i hispanoamericanes participen en el Seminari dHistria de la Facultat de Cincies Humanes i Socials
Aquest mat lAlcalde de Morella, Rhamss Ripolls, ha donat la benvinguda als professors i professores que es reuneixen a la Sala de Plens de lAjuntament per participar en el 2n Seminari Internacional de Cultures Poltiques i Prctiques Colonials organitzat pel Departament dHistria, Geografia i Art de la Facultat de Cincies Humanes i Socials de la UJI, que tindr lloc a Morella durant la present jornada i la de dem. Vora 15 professors titulars duniversitats de ciutats tant espanyoles com daltres pasos, com ara Pas Basc, Las Palmas de Gran Canaria, Lisboa, Londres o Lima, analitzaran les xarxes socials i el poder colonial en el sistema atlntic del tabac.

El primer edil, ha manifestat lagrament a la UJI per lorganitzaci de ponncies, cursos i seminaris, com el present, a Morella, ats que s una manera tamb de conixer linterior de la provncia de Castell, per part dels alumnes i professors que treballen conjuntament amb lens universitari. Esta collaboraci refora el treball que fem com a ciutat de congressos, sent molt interessant per a nosaltres per la desestacionalitzaci que produeix.

A ms del propi seminari, els professors i professores tindran ocasi de conixer la ciutat, de la qual s'han interessat molt per la seua histria i la gesti del patrimoni, destacant tots els premis que ha rebut, com s el cas de la rehabilitaci del propi edifici de l'Ajuntament de Morella que ostenta el premi Europanostra.

Cal recordar que la Universitat Jaume I participa activament en les diferents jornades que es realitzen a Morella durant el present any, per assumir la capitalitat de les zones de muntanya que otorga lAssociaci Espanyola de Municipis de Muntanya esMontaas. Aix mateix, la collaboraci entre ambds entitats s molt estreta en el desenvolupament de la Seu de lUJI dels Ports, aix com tamb lUJI dna suport al festival de msica medieval Early Music Morella i continua amb la realitzaci de les classes de la Universitat per a Majors amb la planificaci dactivitats dirigides als majors de 55 anys.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana