Els Ports: Mesures amb motiu de lEstat dAlarma enfront del COVID-19 a Morella


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194606_120425/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Els Ports | General | 20-03-2020
Mesures amb motiu de lEstat dAlarma enfront del COVID-19 a Morella

La Junta de Govern local aprova les primeres mesures de carcter econmic per a donar suport i fer front a esta situaci
Tamb es reforcen els i les auxiliars de geriatria de la Residncia Sant Joan Baptista


Lajuntament de Morella, en la Junta de Govern del 20 de mar, ha acordat diferents mesures amb motiu de lEstat dAlarma causat per la pandmia del COVID-19. Daquesta manera, shan ajornat diferents impostos i taxes per a empreses i particulars com els tributs municipals i locupaci de la via pblica. A ms, els pagaments de rebuts dels serveis municipals com el Centre Formatiu, lEscola de Msica o qualsevol altra activitat ajornen els rebuts durant un mes.

Tamb Aiges de Morella tramitar ajornaments i fraccionaments respecte al pagament del primer trimestre i el Centre Ldic i Esportiu Jaume I ampliar automticament la vigncia dels carnets en proporci als dies de tancament o la devoluci econmica proporcional a petici de cada usuari o usuria. A ms, es desenvolupar una lnia municipal de subvencions vinculades a lEstat dAlarma per atendre bonificacions als tributs municipals per aquells i aquells contribuents que hagen vist minvades les seues condicions econmiques.

Reforament dels serveis d'atenci a persones i collectius vulnerables.

En tots els tributs municipals (impostos i taxes) es tramitaran els ajornaments i fraccionaments, sense necessitat de garantia, per aquelles persones i famlies afectades per esta situaci.

Ocupaci de via pblica. Es trasllada el cobrament a lltim trimestre de lany i es descomptaran automticament els dies en qu els establiments no poden fer s a causa de lEstat dAlarma.

Centre Formatiu, Escola de Msica o qualsevol altra activitat. Sajornen els rebuts un mes, a partir de la finalitzaci de lEstat dAlarma, i es descomptaran automticament els dies que els usuaris no han pogut fer s.

Aiges de Morella. Es tramitaran ajornaments i fraccionaments respecte al pagament del primer trimestre.

Centre Ldic i Esportiu Jaume I Samplia automticament la vigncia dels carnets en proporci als dies de tancament o, baix petici de lusuari, la devoluci econmica proporcional.

Es desenvolupar una lnia municipal de subvencions vinculades a l'Estat d'Alarma per atendre bonificacions en els tributs municipals per a aquells i aquelles contribuents en qu les condicions econmiques s'hagin vist minvades, i que puguen complementar les ajudes per part de Govern d'Espanya o la Generalitat Valenciana.

Lalcalde de Morella, Rhamss Ripolls, ha destacat que aquestes mesures tenen la finalitat dajudar a les empreses i particulars durant aquestos dies que lactivitat laboral sha aturat en una gran quantitat dempreses locals. Ledil ha explicat que en lEstat dAlarma que ens trobem s molt important facilitar el confinament i que tots i totes ens quedem a casa. Finalment, ha recordat que la poblaci es pot dirigir a lajuntament de manera telemtica des de les 08.00 hores fins a les 20.00 hores.

Lajuntament de Morella presta servei datenci al pblic a travs del telfon 964 16 00 34-1, del correu electrnic ajuntament@morella.net i la seu electrnica https://morella.sedelectronica.es. Els Serveis Socials tamb atenen a travs del telfon 964 16 00 34-5 amb horari des de les 08.00 hores fins a les 15.00 hores. El telfon de la Policia Local de Morella s el 609 89 14 88.

Residncia Sant Joan Baptista
Lajuntament de Morella refora el servei dauxiliars de geriatria a la Residncia Sant Joan Baptista. Aix, a partir del dilluns els i les auxiliars del Centre de Dia recolzaran aquest servei a la residncia de la tercera edat de Morella. Rhamss ha comentat que des de la residncia ens han transms que estan tots i totes b i que realitzen activitats per a passar estos dies complexos. Cal recordar que tamb shan reforat serveis de suport a la gent gran com el de Telassistncia, el servei de menjar a domicili del Centre de Dia i el repartiment de medicaments a domicili. Tamb ha aprofitat per a agrair el magnfic treball que fan els i les professionals per latenci i assistncia a les persones majors en cadascun dels centres, lajuda i menjar a domicili i la Teleassistncia.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana