Generalitat Valenciana: Castell acumula 6 dies consecutius sense defuncions per COVID-19 i Conselleria sollicita la passada de la Comunitat a la fase 2 de desescalada


 
La Plana al Dia | Generalitat Valenciana | General | 27-05-2020
 

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pblica, Ana Barcel, ha anunciat que ha sollicitat al Ministeri de Sanitat la passada de la Comunitat Valenciana a la fase 2 del procs de desescalada a partir del dilluns, 1 de juny.

De la mateixa manera, ha explicat que el Rac d'Ademuz, que s un territori de la Comunitat Valenciana envoltat per les provncies de Terol (Arag) i Conca (Castella-la Manxa), podr tindre mobilitat interprovincial amb Terol per a compres i altres serveis.

Aix ho ha confirmat el ministre de Sanitat, Salvador *Illa, a la consellera i es far pblic en el Boletn Oficial del Estado. Aquest territori es troba actualment en la fase 2 del procs de desescalada en estar envoltat per provncies que ja es troben en aqueixa fase, i, a partir d'aquest dimecres, els seus ciutadans i ciutadanes podran gaudir tamb d'aquesta mobilitat que els permetr desplaar-se a Terol per a fer s dels serveis que necessiten.

La consellera ha presentat la campanya #ConPrudencia, un 'espot' que compta amb testimoniatges reals de persones que han patit la malaltia i que compten en primera persona la seua experincia. En el vdeo demanen prudncia en aquesta fase d'avan a la normalitat. Barcel ha incidit en qu "tots hem d'atendre les recomanacions de sanitat i guardar la distncia social, perqu s la nostra major protecci".

Actualitzaci de la incidncia de COVID-19
El nombre de pacients en les unitats de vigilncia intensiva per *coronavirus en la Comunitat Valenciana segueix la tendncia descendent. En l'actualitat, noms hi ha 29 persones que requereixen aquestes cures en tota la Comunitat, 4 menys que en l'actualitzaci d'aquest dilluns. Per provncies: 5 a Castell, 15 a Alacant i 9 a la provncia de Valncia. Per part seua, el nombre de persones malaltes de *coronavirus hospitalitzades tamb ha experimentat un descens respecte a l'ltima actualitzaci. En aquests moments, hi ha 211 persones ingressades, 10 menys que aquest dimarts. Per provncies, es dona la segent distribuci: 13 a Castell, 65 a Alacant i 133 a la provncia de Valncia.

Per part seua, les altes a pacients amb coronavirus han augmentat un 62% des que va comenar el mes de maig. S'han registrat 168 ms des de l'ltima actualitzaci, la qual cosa eleva a 11.178 el total de persones que s'han curat en la Comunitat. La consellera ha destacat que, per primera vegada, les altes superen al nombre de positius per *PCR. Per provncies, la distribuci s la segent: 1.470 a la provncia de Castell, 3.987 en la d'Alacant i 5.716 en la de Valncia, a les quals cal sumar altres 5 corresponents a persones desplaades. Suposen ms del 70% del total de casos positius.

Quant a casos positius nous, des de l'actualitzaci d'aquest dilluns s'han detectat 32 nous casos a travs de *PCR que eleven a 11.112 el total de positius des que va comenar la pandmia. Per provncies, aquesta s la distribuci:
8 a Castell. Total: 1.522

2 a Alacant. Total: 3.870

22 a Valncia. Total: 5.715

5 desplaats (no nous)

De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 3.005, la qual cosa suposa noms el 19,2%.

Des d'aquest dilluns s'han produt 4 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.417 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 212 a la provncia de Castell, 501 en la d'Alacant i 704 a la provncia de Valncia. La consellera ha destacat que s el sis dia consecutiu sense que es registre cap defunci a la provncia de Castell

El nombre d'altes de professionals sanitaris s de 2.154 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments s de 555.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecci del *coronavirus han sigut 296.293, de les quals 201.448 han sigut a travs de *PCR i 94.845 a travs de test rpid.

Actualitzaci de la situaci en residncies
Per tercer dia consecutiu no es registra cap defunci de residents per coronavirus. En l'actualitat hi ha algun cas positiu en 77 centres (10 a la provncia de Castell, 32 en la d'Alacant i 35 a la provncia de Valncia).
Residents nous positius: 2

Personal nou amb positiu: 0

Residents que han mort: 1

En aquests moments, es troben sota vigilncia activa de control sanitari 28 residncies en la Comunitat Valenciana: 8 a la provncia de Castell, 7 a la provncia d'Alacant i 13 a la provncia de Valncia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana