Plana Alta: Concedeixen les subvencions de la primera convocatòria d'ajudes LEADER 2014-2020


 
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 24-03-2019
 

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica la resolució de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària per la qual es concedeixen les ajudes previstes en la submesura 19.2 del Programa de desenvolupament rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020 de suport per a la realització d'operacions conforme a l'estratègia de desenvolupament local participatiu dels grups d'acció local LEADER 2014-2020. En concret, les ajudes concedides són les vinculades amb la convocatòria vinculada a l'anualitat de 2018.

La concessió d'ajudes s'ha resolt després de la valoració de les sol·licituds de les comissions avaluadores de cada grup d'acció local LEADER 14-20 i les propostes de valoració emeses per la Junta Directiva del GAL, i una vegada vistos els informes de subvencionalitat preceptius i vinculants emesos pel Servei d'Estratègia Territorial Rural i revisada la documentació i ratificada l'aprovació dels projectes.

"En el nostre grup -GAL Maestrat-Plana Alta-, han aconseguit el finançament una vintena de projectes dels quals es van presentar a la primera convocatòria, i un elevat nombre de beneficiaris percebran pràcticament l'import total de la quantitat invertida en els seus negocis, menys l'IVA", ha explicat la gerent, Marta Urban.

La inversió total en el territori GAL Maestrat-Plana Alta s'aproxima als 700.000 euros, que es destinaran a diferents projectes i serviran per a dinamitzar l'economia de l'àmbit rural i faran possible la creació d'ocupació en la zona.

El nombre més elevat de sol·licituds presentades pertany als Grups d'Acció Local de la província de Castelló, i referent al GAL Maestrat-Plana Alta "la majoria són de projectes relacionats amb la creació de noves empreses i reflecteix l'esperit emprenedor existent en el nostre territori", va indicar Urban.

Les ajudes concedides estan cofinançades per les següents administracions públiques i en els següents percentatges: 53,00% Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), 38,14% Generalitat Valenciana i 8,86% Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana