Plana Alta: Benlloc acull el tancament de les III Jornades de la Nova Ruralitat en les que s'analitzen les polítiques de despoblament


 
La Plana al Dia | Plana Alta | General | 03-05-2019
 

La reunió final es celebrarà els dies 11 i 12 de maig

Les III Jornades d'Afirmació de la Nova Ruralitat celebraran els dies 10 i 11 de maig la reunió final que suposarà el tancament d'aquesta edició. Una trobada organitzada pel Programa d'Extensió Universitària de l'UJI i l'Ajuntament de Benlloc que busca des de la seua primera edició analitzar i denunciar les polítiques públiques que afavoreixen al despoblament en lloc de treballar per erradicar-lo.Consolidades com un fòrum de pensament entorn de la ruralitat, aquesta tercera edició es va estrenar els dies 14 i 15 de desembre de 2018 amb un nou format i enfocament més participatiu, que s'ha materialitzat en la creació de grups de treball de diferents temàtiques per identificar durant aquests quatre mesos les polítiques públiques que continuen produint despoblament.Amb aquesta intenció es van formar sis grups de treball de diferents temàtiques per representar tots els àmbits de la societat. Els grups són: educació i formació; salut, serveis sanitaris, de prevenció i urgències; infraestructures, turisme i administració pública; agricultura, ramaderia, indústria agroalimentària i empresa en general; cultura, creació i vida artística en la ruralitat; serveis socials, joventut, pobresa, exclusió, discapacitat i vellesa.L'obertura de les jornades s'inicià el passat mes de desembre, i han continuat actives durant aquests quatre mesos amb la reflexió, anàlisis i intercanvi d'idees entorn d'allò rural pels professionals, associacions, joves del territori i representació de tota la societat civil que conformen els grups de treball. Ara es tornen a reunir a Benlloc per compartir els documents elaborats, coneixements adquirits i reflexions.Amb la posada en comú dels pensaments, idees i documents individuals, es generaran unes conclusions i documents comuns de gran rellevància amb una clara intenció d'influenciar els partits que executen les polítiques públiques.Programa jornada de tancament:Divendres 10 de maig

● 16:30h: Reunions dels grups per concloure documents.

● 19:00h: Plenari informal. Al voltant d'un berenar-sopar tots i totes les presents intercanviaran opinions i experiències al voltant de les jornades.

● 20:30h: Les persones relatores i coordinadores passaran full de comentaris per millorar les jornades i realitzar observacions temàtiques.

● 21:00h: Sopar.Dissabte 11 de maig

● 10:00h: Plenari de presentació de conclusions i documents. Cada grup presentarà el seu.

● 12:00h: Torn obert de comentaris als documents presentats.

● 12:30h: Ens constituïm en un fòrum? Proposta de constitució de fòrum de la Nova Ruralitat.

● 13:00h: Presentació pública de les conclusions generals. En aquest cas es convidarà a representants polítics i institucionals. També als mitjans de comunicació.

● 14:30: Dinar.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana