Plana Baixa: El servei Itinerant del Pacte assessora sobre ocupació, emprenedoria i formació a 133 persones en els municipis de la Plana Baixa en el primer semestre d'aquest any


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/9/212534_134224/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Plana Baixa | General | 01-09-2023
El servei Itinerant del Pacte assessora sobre ocupació, emprenedoria i formació a 133 persones en els municipis de la Plana Baixa en el primer semestre d'aquest any

El Pacte Territorial per a l'Ocupació de la Plana Baixa compta amb un àrea d'Ocupació i Formació dedicada a l'orientació laboral i inserció sociolaboral de les persones, tant ocupades com desocupades, residents en els deu municipis consorciats. Cada mes, l'equip d'aquest àrea realitza una orientació itinerant mitjançant el seu trasllat als territoris del Pacte amb l'objectiu de realitzar una atenció personalitzada i propera en matèria d'ocupació.

El servei Itinerant del Pacte, que estén el seu suport a la població de Alfondeguilla, Almenara, Artana, Eslida, La Llosa, La Vilavella, La Vall d'Uixó, Moncofa, Nules i Xilxes, ha realitzat les següents atencions entre gener i juny (ambdós inclosos) de 2023:

En total, 133 persones van assistir en aquestes dates als espais del servei Itinerant en els diferents municipis.

De les persones que han rebut assessorament del Pacte, 38 eren menors de 30 anys. En aquest cas, l'equip els ha ajudat en l'assoliment de primeres oportunitats laborals a través de Garantia juvenil o la realització d'activitats de formació. Així, les 53 persones usuaris majors de 45 anys han treballat juntament amb el personal tècnic del Consorci en la cerca de formació i de treball per Internet, l'actualització del currículum o els passos a seguir per acreditar les competències.

De les persones ateses en aquest període de temps, 15 eren emprenedores.

Durant aquest primer semestre, el servei Itinerant ha gestionat un curs de formació concedit per la Conselleria d'Agricultura, la temàtica del qual és 'Marketing Digital Agroalimentari', que s'ha realitzat a Nules del 6 al 8 de juny. La gestió ha estat desenvolupada mitjançant el contacte amb empreses/emprenedors del sector agroalimentari i agroturístic per a la captació de participants, donant difusió en xarxes socials i altres organismes públics. En total, s'ha contactat a 75 empreses dels municipis consorciats.

El Pacte ha gestionat diverses ofertes d'ocupació de cambrers/es de sala, recepció, cuiner/a, personal de manteniment d'una empresa del sector hostaler d'un dels municipis consorciats, així com altres ofertes d'ocupació com: farmacèutics, xofers o administradors. Per això, s'ha donat difusió en les xarxes socials del Consorci, s'ha realitzat una preselecció dels perfils i una entrevista inicial de possibles candidatures entre les persones usuàries del servei d'orientació laboral.

Accions enmarcades dins del programa EMPACE 2023-2024. AvalemTerritori. LABORA Servei Valencià d'Ocupació i Formació. GVA. Ministeri de Treball i Economia social.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana