Onda: L'Ajuntament atorga els primers 11.000 euros en ajudes a empreses per a la contractació de persones desocupades


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/10/214946_135758/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Onda | General | 10-10-2023
L'Ajuntament atorga els primers 11.000 euros en ajudes a empreses per a la contractació de persones desocupades

L'Ajuntament d'Onda, en el seu compromís per promoure l'ocupabilitat dels seus veïns, ha destinat en primera instància més de 11.000 euros en incentius dins del pla d'ajudes a la contractació per a empreses ubicades en el municipi. El programa d'ajudes continuarà beneficiant a més empreses locals i persones desocupades en els pròxims mesos.

El programa, que ha rebut un total de 11 sol·licituds, busca impulsar la creació d'ocupació i el reforçament del teixit empresarial a Onda. Les sol·licituds pendents de resolució seran avaluades pròximament per la comissió informativa, que s'encarregarà de determinar l'aprovació o denegació de les mateixes.

Cabe destacar que l'Ajuntament destina aquestes ajudes, que van des dels 800 fins als 4.000 euros per persona contractada, a les empreses, incloses les persones treballadores autònomes, amb llicència d'activitat a Onda, que contracten persones desocupades empadronades en el municipi.

Entre els col·lectius subvencionables es troben persones amb diversitat funcional igual o superior al 33%, persones majors de 50 anys, persones en risc d'exclusió social, així com aquells veïns que careixen d'experiència laboral en la seua formació reglada i busquen una primera oportunitat laboral.

En aquesta línia, l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, ha ressaltat: 'Amb aquestes ajudes, pretenem facilitar la contractació d'ondins desocupats que formen part de col·lectius determinats, per a contribuir així a la inclusió social i al creixement del nostre municipi'.

Paral·lelament, el consistori aposta per la formació dels veïns a través de l'Agència d'Ocupació Municipal Onda Inserta. Entre les seves accions destaca la realització de cursos a la carta, tenint en compte les necessitats de les empreses. Pròximament, s'impartirà un curs de carretons elevadors i un de manipulador d'aliments.

En aquest sentit, Ballester ha assenyalat: 'Volem que els ondins estiguen preparats per a superar qualsevol entrevista de treball i des de l'Ajuntament anem a oferir-los tot el nostre suport perquè puguen aconseguir-ho'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana