Vila-real: El PP insta a Benlloch a cedir sòl a la Generalitat per a la construcció d'habitatges de protecció pública a Vila-real


 
La Plana al Dia | Vila-real | General | 15-04-2024
 

El portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Vila-real, Adrián Casabó, ha instat l'alcalde de la ciutat a iniciar els tràmits necessaris per a la cessió de sòl a la Generalitat Valenciana amb l'objectiu de destinar-lo a la promoció i construcció d'habitatges de protecció pública a Vila-real. 'L'accés a l'habitatge és una preocupació de molts dels nostres veïns i és el moment d'actuar amb determinació', ha assenyalat Casabó.

El lider dels populars ha avalat el Pla Viu presentat fa uns dies pel President Mazón i ha demanat als socialistes de Vila-real 'aprofitar aquesta oportunitat històrica per a donar resposta a un dels principals problemes actuals per a la ciutadania com és l'accés a l'habitatge'. 'Des del Partit Popular som conscients de les enormes dificultats que troben molts veïns, especialment els joves, per a accedir al lloguer o compra d'un habitatge, per això el President Mazón busca amb aquest pla donar resposta clara a una demanda de la societat', ha afegit el líder del PP local.

Casabó ha instat a Benlloch a adherir-se al conveni marc de col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que permetrà cedir a la Generalitat el sòl disponible per a la construcció d'aquests habitatges de protecció pública 'per a començar a revertir una situació insostenible, ja que entre 2015 i 2023 s'han incrementat més d'un 90% els preus del lloguer i un 48,7% el preu de la compra d'habitatges'.

Per això, des del Partit Popular es demana al govern socialista local que els tècnics municipals procedisquen a l'estudi i anàlisi de les parcel·les de titularitat municipal susceptibles de ser cedides a l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl perquè 'Vila-real puga disposar d'algunes dels 10.000 habitatges de protecció pública que es construïsquen els pròxims anys en la Comunitat'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana